Gott segt luftigt bröd till picknicken Glad Valborg!

Frankofonskt matigt bröd så gott till picknick och buffé
En bakmaskin med programval "franskbröd" är triumf. Det betyder att degen blandas i kallt vatten. (I svenska brödrecept brukar det stå "fingervarmt vatten"). Fransk gräddning ger mer skorpa och så gott segt bröd, lite som baguett fast man gör en limpa. Ett riktigt gott bröd, och så ost och vin är allt man behöver .... Eftersom jag gillar högjöst bröd brukar jag lögga en klick houng el sirap i degspadet. Annars bakas bröd från kontinenten utan socker. sirap och socker i bröd är nåt skandinaviskt påhitt.
 
Mitt recept på franskt matbröd med lite fibrer och svensk touch med lite havregryn: (500 g bröd)
3 1/2 dl vatten
1 1/2 tsk torrjäst
1 tsk salt (lite festligare med lite extra salt)
1 msk honung
1 msk olivolja
1/2 dl kruskakli vete
1 dl havregryn
6 1/2 dl vetemjöl (vanligt vetemjöl går bra med brödet blir matigare/ godare med det proteinrika kärnvetemjölet)
 
Voilá !
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bakingmachine.blogg.se

Brödbakning i bakmaskin

RSS 2.0