Saftigt vitt bröd med färska örter
Saftigt vitt bröd med färska örter och lite grahamsmjöl
Det här ett av mina bästa brödrecept för bakmaskinen. Lägg en näve gröna sköljda blad i degspadet från början. Brödet blir saftigt och näringsrikt. Detta bröd innehåller kirskål, en ört som växer som ogräs om våren, är vanlig i våra trädgårdsrabatter. Välj bara de späda bladen. Jag hackar dem inte, lägger bara i bladen utan stjälkar. Sedan är det bara att testa receptet med de örter du har tillgång till: spenatblad, persilja, gräslök, salladslök, späda nässelblad, och alla smakrika örter från örttädgården förstås.
Programinställningen ska vara "franskt bröd" dvs degspadet blandas kall. Inställning för gräddning välj "mörkare skorpa".
Bröd med kirskålsblad
3 1/2 dl vatten
1 1/2 torrjäst
1 tsk. salt, alt 2 tsk om du gillar sälta.
1 msk honung
3 msk olivolja
1 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl (gärna "vetemjöl special" delvis eller helt)
Det här ett av mina bästa brödrecept för bakmaskinen. Lägg en näve gröna sköljda blad i degspadet från början. Brödet blir saftigt och näringsrikt. Detta bröd innehåller kirskål, en ört som växer som ogräs om våren, är vanlig i våra trädgårdsrabatter. Välj bara de späda bladen. Jag hackar dem inte, lägger bara i bladen utan stjälkar. Sedan är det bara att testa receptet med de örter du har tillgång till: spenatblad, persilja, gräslök, salladslök, späda nässelblad, och alla smakrika örter från örttädgården förstås.
Programinställningen ska vara "franskt bröd" dvs degspadet blandas kall. Inställning för gräddning välj "mörkare skorpa".
Bröd med kirskålsblad
3 1/2 dl vatten
1 1/2 torrjäst
1 tsk. salt, alt 2 tsk om du gillar sälta.
1 msk honung
3 msk olivolja
1 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl (gärna "vetemjöl special" delvis eller helt)

Kirskål
